BUŠMANI PONOVNO MEĐU NAJBOLJIM MEĐUNARODNIM EKIPAMA

          


Bušmani su od 16.12. do 18.12.2016 sudjelovali na najvećem turniru u Europi, a drugom najvećem na svijetu, Winter Holidays Open, kojem je domaćin Hrvatsko debatno društvo. Ove godine je na njemu sudjelovalo čak 96 ekipa iz cijelog svijeta. Reprezentacije na turniru su bile iz Mongolije, Jordana, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Danske, Njemačke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Tanzanije, SAD-a i Turske. Ekipa Bušmani 1 u sastavu Marije Jarnjak, Lovre Matića, Igora Frasa i Alme Džafić je jedina hrvatska ekipa koja je ušla u eliminacijska kola i najboljih 16 ekipa, da bi turnir završila u polufinalu kao četvrta plasirana ekipa na turniru. Na turniru su odlične rezultate postigle i ostale dvije ekipe Bušmana u sastavu učenika Ane Altabas, Ive Križanac, Ane Brundić, Ana-Marije Tucak, Tina Galijaševića, Sonje Bakote i Karle Ćurlić.

Učenica Marija Jarnjak je postigla 20. individualno mjesto od ukupno 325 debatanata.

U 4 godine postojanja najvećeg europskog debatnog turnira u Zagrebu Bušmani su osvojili prvo (Tin Puljić, Manuel Kralj, Dina Grego) i treće mjesto (Eta Krpanec, Luka Petrović i David Zovko) na prvom izdanju turnira 2013.godine, da bi 2014. godine bili četvrta najbolja ekipa (Tin Puljić, Luka Petrović i Eta Krpanec), a 2015.plasirani u eliminacijska kola (Marija Jarnjak, Igor Fras, Luka Ignac i Sonja Božić) i individualno osvojili turnir sa Marijom Jarnjak.

U polufinalu su izgubili od ekipe USA A, podijeljenom presudom 5 sudaca 3-2 u korist nacionalne američke reprezentacije.