ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu  

Od 7. do 22. listopada u Europskoj uniji se obilježava tjedan programiranja. Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu obilježit će ovaj tjedan organizacijom niza radionica za učenike. Polaznici će kroz jednostavne i zabavne igre naučiti osnove programiranja i napraviti svoje prve programerske korake. Radionice organizira ŠUZA - Iz škole u znanost i akademsku zajednicu, program za popularizaciju znanosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Cilj ove manifestacije je, kroz druženje i zabavu, približiti tehnologiju svim građanima Europe. Danas živimo u svijetu koji je pod snažnim utjecajem brzog razvoja tehnologije. Kako bismo se mogli nositi s ovim brzim promjenama i kako bismo razumjeli svijet oko nas, moramo razumjeti tehnologiju, ali i razviti sposobnosti i vještine koje nam pomažu da živimo u ovom vremenu. Učeći programirnje, učimo kako uređaji rade, istražujemo implementirane ideje i sami kreiramo nove tehnologije. Štoviše, pomaže nam da razvijemo kreativnost i učimo se zajedničkom radu s divnim ljudima u našoj blizini i iz cijeloga svijeta.

Više informacija pronađite na priloženom letku. Ulaz je, dakako, slobodan, no kako bismo mogli osigurati potrebne resurse, molimo sve zainteresirane sudionike da se prijave na suza.fer.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama: www.facebook.com/suza.iz.skole.u.znanost

Veselimo se Vašem sudjelovanju!

S poštovanjem,


Anamari Nakic
Assistant Professor
University of Zagreb
Faculty of electrical engineering and computing