Rezultati LiDraNa 2020.

1. Literarni radovi, 2020.

2. Samostalni novinarski radovi, 2020.

3. Scenski nastupi, 2020.

 

I ove se školske godine LIDRANO održao u našoj Drugoj gimnaziji. Imali smo čast ugostiti mnogobrojne natjecatelje koju se se borili za svoje mjesto u sljedećim kategorijama: literarni radovi, samostalni novinarski radovi te scenski nastupi, pojedinačni i skupni.

Konkurencija je bila velika, no neki naši učenici uspjeli su se probiti među najbolje. Najviše smo uspjeha imali u samostalnim novinarskim radovima, čak su se tri naša učenika plasirala dalje:  Dinko Jurin s tekstom Profesor na električnoj stolici,  Ivana Marković s recenzijom filma Joker te Vida Terze  s tekstom O cenzuri, patkama, kurikulumu i besmrtnosti.

Što se tiče literarnih radova, naša Nika Keserović prošla je dalje s tekstom Američki san. Također se istaknula u pojedinačnim dramskim nastupima monologom Ruke te zajedno s dramskom skupinom Druge gimnazije nastavlja se natjecati na županijskoj razini.

Predstava Dekameron, pod vodstvom profesora Ivana Pavlovića, temeljena na slavnom Boccacciovom djelu, uspješno se kvalificirala i naši će učenici ponovo nastupati, sada pred nekim drugim žirijem, protiv nekih drugih škola, s težim kriterijima.

Svim našim učenicima želimo sreću u daljnjem natjecanju!

Fotogalerija

 
     

 

   
II. gimnazija, Križanićeva 4, Zagreb, Hrvatska / web dizajn Alan Budisavljević 2010.