II. gimnazija
Križanićeva 4, Zagreb
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

Knjižnica

GLOBE

E-škola geografije

Umjetnost

Njemačka jez. diploma

Japanski

Talijanski jezik

Engleski jezik

 

 
 
 
 
 

DOPING

Natjecanja

Bušmani

Sportska stranica

Psihologija

Fakultat.  informatika

Informatika

Povijesna grupa

Volonteri

 

 
 
 
     
 

Dan eTwinninga

Dana 9. svibnja obilježava se Dan eTwinninga i kraj proljetne kampanje za 2019. godinu.

Naši su se učenici i nastavnici pridružili putovanju kroz virtualnu eTwinning galaksiju i njenih pet različitih planeta iz grupe Proljetna kampanja.

Na svakom planetu sudjelovali su u aktivnostima vezanim za ovogodišnju temu - Demokratsko sudjelovanje. Više o samim aktivnostima možete pročitati na sljedećem linku.

Zbirni rad 2. b prikazan je sljedećim plakatom


Oznaka eTwinning škole

Sa zadovoljstvom objavljujemo da je naša škola nagrađena oznakom eTwinning škole. Oznaku smo dobili zahvaljujući brojnim eTwinning projektima koje smo proveli, a naša škola prepoznata je kao vodeća na području:

  • digitalne prakse;

  • prakse iz eSigurnosti;

  • inovativnih i kreativnih pristupa pedagogiji;

  • promicanja stalnog profesionalnog razvoja i obrazovanja zaposlenih;

  • promicanja suradnje u nastavnoj praksi među učiteljima i učenicima.

Čestitamo svim našim djelatnicima koji su zaslužni za ovo veliko priznanje!


Dan sigurnijeg interneta

Povodom Dana sigurnijeg interneta učenica Antonija Karin je nagrađena za svoj plakat "Zajedno za bolji internet".

Antoniji je u utorak 5. veljače za nagradu uručena knjiga Anđelova igra koju je napisao Carlos Rutz Zafon.

Čestitamo!


STEMcooking

U sklopu Erasmus + projekta STEMcooking prvodi se i eTwinning projekt s istim nazivom. Više o samom projektu možete pronaći na sljedećoj poveznici:


Dva naša eTwinning projekta dobila su Nacionalnu oznaku kvalitete.

Dva naša eTwinning projekta dobila su Nacionalnu oznaku kvalitete. Riječ je o projektima Challenge Box i Digital Friendship.

Nacionalna oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima koji su surađivali na izvrsnim eTwinningovim projektima i znači da je projekt dosegnuo određenu razinu kvalitete u njihovoj zemlji.

Tijekom provedbe ovih eTwinning projekata korištene su pedagoške inovacije u svrhu što aktivnijeg uključivanja učenika u projektne aktivnosti, s naglaskom na entuzijazam učenika. Projekti su integrirani u kurikulum razreda uključenog u projekt. Komunikacija i suradnja partnerskih škola je kvalitetna,s obzirom na usmjerenost projekta na jezične i digitalne kompetencije,navedene su konkretne dobrobiti za napredak učenika.

Rezultati projekta predstavljeni su online te su vidljivi na TwinSpaceu. Tijekom provedbe projekta korišten je niz web alata. Projekt je bio temelj za međunarodnu suradnju, nove eTwinning i Erasmus+ projekte pokazujući zavidnu dozu suradnje i kompetencije korisnika uključenih u projekt.

  


Naši su se učenici pridružili proslavi eTwinning dana.

 

h

https://www.etwinning.net/hr/pub/highlights/etwinning-day-2018.htm


Posjet učenika gimnazije Mirche Acev iz Prilepa

U četvrtak, 9.11.2017. našu školu su posjetili učenici iz gimnazije Mirche Acev iz Prilepa, Makedonije. Riječ je o učenicima koji su s našim učenicima proveli e-Twinning projekt Digital friendship tijekom prošle školske godine. Učenici su prisustvovali jednom školskom satu iz različitih predmeta te su na taj način dobili priliku usporediti obrazovni sustav Hrvatske i Makedonije. Nakon toga učenicima je upriličen kratki domjenak na kojem su prezentirali svoje škole i gradove, a poslije toga su svi zajedno otišli u turistički obilazak grada Zagreba.

Fotogalerija


Marko Lapić se s plakatom napravljenim u Glogsteru natjecao za eTwinning ambasadora.


Potvrde o sudjelovanju u eTwinning projektima za 90 učenika naše škole

Tijekom ove školske godine 90 učenika naše škole sudjelovalo je u međunarodnim eTwinning projektima pod mentorstvom profesorica Ivandić i Velički.

 

Ukupno su sudjelovali u 4 različita projekta tijekom kojih su imali priliku naučiti nešto o drugim zemljama te razmijeniti iskustva sa svojim vršnjacima iz različitih Europskih zemalja.

 

U petak, 2. lipnja 2017. učenici su predstavili rezultate projekta svim uključenima, a tom prigodom dodijeljene su im i potvrde o sudjelovanju.

Fotogalerija


eTwinning projekt - Science in our lives

eTwinning projekt - Science in our lives temelji se na istraživanju znanosti i znanstvenih pojava iz svakodnevnog života, kao i na činjenicama usvojenim tijekom školovanja. U sklopu projekta učenici razmjenjuju brojne ideje o poučavanju prirodnih predmeta, prikazuju svoje radove i eksperimente.

U projektu osim Hrvatske sudjeluju još i škole iz Grčke, Španjolske, Rumunjske, Turske, Italije i Cipra.

Naši se učenici u ovom projektu ističu svojom kreativnošću za što smo dobili i potvrdu od naših partnera. Naime, radovi naših učenika prikazuju se na satovima prirodnih predmeta kao modeli za podučavanje.


eTwinning Digital friendship

Učenici naše škole aktivno sudjeluju u nekoliko eTwinning projekata: Challenge Box, Science in our lives i Christams card (koji smo nedavno i završili). U siječnju 2017. uključili smo se u još jedan međunarodni projekt Digital friendship. U okviru ovog projekta učenici će istraživati digitalni svijet različitih aplikacija, dijeliti svoja iskustva s učenicima iz drugih zemalja i stvarati nova prijateljstva.

U ovom projektu sudjeluje ukupno 13 zemalja: Hrvatska, Rumunjska, Republika Makedonija, Turska, Litva, Portugal, Njemačka, Armenia, Poljska, Italija, Grčka, Španjolska i Srbija.

više


e-Twinning projekt – Challenge Box

Stotinjak učenika prvih i drugih razreda sudjeluje u e-Twinning projektu Challenge Box pod mentorstvom profesorica Ivandić i Velički. U projektu osim Hrvatske sudjeluju Češka, Poljska, Turska, Italija, Portugal, Francuska, Grčka, Rumunjska, Latvija i Portugal. Ciljevi  projekta su upoznavanje kultura drugih zemalja, te razvijanje komunikacijskih i koordinacijskih vještina, a ostvaruju se kroz niz zadataka.

Prvi zadatak bio je osmisliti izazov za učenike drugih škola. Izazov koji je naša škola postavila je izrada ploče za društvenu igru. Svaka zemlja partner treba oslikati svoj dio ploče za igru i osmisliti 5 kartica s pitanjima vezanim za svoju zemlju. Kako su to napravili naši učenici možete vidjeti na fotografijama.

Osim izazova u kutiju smo stavili i neke naše tradicionalne proizvode poput licitarskog srca, lavande, brošura o gradu Zagrebu i Hrvatskoj, te video koji su naši učenici snimili za svoje kolege. Drugi dio zadatka sastoji se od ispunjavanja izazova drugih zemalja. Već je stigla prva kutija iz Češke i naši učenici rade na svom prvom izazovu.

 
 
     

 

 
II. gimnazija, Križanićeva 4, Zagreb, Hrvatska / web dizajn Alan Budisavljević 2010.