II. gimnazija

Križanićeva 4, Zagreb

 
 
 
Engleski jezik - fakultativna nastava

 

 
 
 
 
 

Knjižnica

GLOBE

Erasmus+

eTwinning

Njemačka jez. diploma

Japanski

Talijanski jezik

Engleski jezik

Građanski odgoj

 

 
 
 
 
 

DOPING

Natjecanja

Bušmani

Sportska stranica

Psihologija

Fakultat.  informatika

Informatika

Povijesna grupa

Volonteri

 
 
     
 

PREDAVANJE POVODOM 200. OBLJETNICE ROĐENJA CHARLESA DICKENSA

Povodom 200. obljetnice rođenja jednog od najvećih svjetskih romanopisaca Charlesa Dickensa našu školu posjetila je dr. sc. Tatjana Jukić s Odsjeka za anglistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Prof. Jukić je u kapelici održala predavanje o viktorijancima i Charlesu Dickensu. Poslije predavanja ugostili smo je u knjižnici gdje smo uz čaj i kolačiće razgovarali o engleskoj književnosti i studiju anglistike.


ROBERT BURNS NA ČAJU U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Fakultativna grupa iz engleskog jezika i njezini gosti okupili su se 10. veljače u našoj školskoj knjižnici. Tema našeg susreta uz čaj bila je Škotska i njezin pjesnik Robert Burns. Pregršt zanimljivosti o slavnom škotskom pjesniku i gelskom jeziku saznali smo od Jelene Kurije i Dore Zelić koje su nam održale prezentacije. Nakon čaja i kolačića pogledali smo jednu od ekranizacija Sherlocka Holmesa (njegov autor sir Arthur Conan Doyle rođen je u Edinburghu).
Čitavu 2012. godinu obilježava se 200. rođendan Charlesa Dickensa. Zainteresirani za neki oblik suradnje mogu se javiti prof. Đaković ili prof. Hadrović. Nadamo se da ćete nam se pridružiti na našoj idućoj čajanci!
P. S. Pogledajte izložbu o Humphreyu Bogartu u čitaonici.

Fotogalerija


Rođendan Jane Austen, 16. 12.

Jeste li pročitali neku od ovih knjiga: „Ponos i predrasude“, „Razum i osjećaji“, „Emma“, „Uvjeravanje“…?

Ako niste ili ste pak štovatelj autorice koja je ta djela napisala, pravo je vrijeme da požurite do školske knjižnice, pogledajte izložbu o Jane Austen i posudite neko od njezinih djela (na hrvatskom ili engleskom jeziku)!

Kao učenice fakultativne nastave engleskog jezika i obožavateljice Mr. Darcyja, Elizabeth Bennett, Emme i ostalih likova Jane Austen zajedno s profesoricama Mudrovčić Hadrović i Đaković odlučile smo obilježiti 235. godišnjicu njezinog rođenja u našoj školskoj knjižnici.

Kako bismo to drugačije učinili nego engleskim čajem i kolačima?! Budući da se u školi ne smijemo samo zabavljati već moramo nešto i naučiti, pažljivo smo poslušale prezentaciju o životu Jane Austen koju je priredila Jelena Kurija iz 3. c razreda dok smo ostatak vremena gledali prekrasnu ekranizaciju njezinog djela „Ponos i predrasude“.

Fotogalerija

Pogledajte strip „Razum i osjećaji“ Marte Gjirlić iz 2. e

Nastavu vodi prof. Željka Đaković.

 
     

 

 
II. gimnazija, Križanićeva 4, Zagreb, Hrvatska / web dizajn Alan Budisavljević 2010.