II. gimnazija
Križanićeva 4, Zagreb
 
 
 

 

 
 
 
 
 

Knjižnica

GLOBE

Erasmus+

eTwinning

Njemačka jez. diploma

Japanski

Talijanski jezik

Engleski jezik

Građanski odgoj

 

 
 
 
 
 

DOPING

Natjecanja

Bušmani

Sportska stranica

Psihologija

Fakultat.  informatika

Informatika

Povijesna grupa

Volonteri

 
 
 
     
 

Uključi se i ti - Erasmus+ program mobilnosti mladih

Desetak naših učenica u sklopu fakultativne nastave Građanskog odgoja 13. studenog sudjelovale su na tribini "Uključi se i ti - Erasmus+ program mobilnosti mladih". Predavanje je obuhvatilo cjelokupni program Erasmus+, njegov nastanak, funkciju te kako se priključiti. Također smo čule o mogućnostima volontiranja u sklopu Europskih snaga solidarnosti te iskustva volontera iz različitih država.

Lana Zekušić i Paula Šimunić, 3.f


Predavanje „NATO: 1949 - 1999 - 2019. The 20 Years of Poland in 70 Years of the Alliance“

Naši učenici u sklopu fakultativne nastave Građanskog odgoja sudjelovali su 5. listopada na predavanju „NATO: 1949 - 1999 - 2019. The 20 Years of Poland in 70 Years of the Alliance“. Predavanje se bavilo budućnošću NATO-a, njegovom opstanku te mogućem proširenju. Jedan od sudionika Panela bio je i dr. Davor Ivo Stier. Predavaonica je bila puna naših učenika koji su svojim pitanjima zasuli aktere europske političke scene. Pa nam recite da naše mlade ne zanima politika!

Lovro Marušić, 3.d


18.10. 2019. Građanski odgoj i 2. gimnazija obilježavaju Dan kravate

Hrvatski dekorativni predmet i hrvatski simbol, ali i simbol Europe i znak nekih temeljnih ljudskih vrijednosti u 2. gimnaziji – Dan kravate.

II. GIMNAZIJI POTVRĐEN STATUS ŠKOLE AMBASADORA EU PARLAMENTA

U školskoj godini 2018./19. II. gimnazija već treću godinu zaredom sudjelovala je kroz nastavu Građanskog odgoja u programu Škole ambasadori Europskog parlamenta. Završnom evaluacijom za ovu školsku godinu Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, zajedno s neovisnim ocjenjivačima iz Foruma za slobodu odgoja, potvrdio je našoj školi taj status i za školsku godinu 2019./2020. Ova je godina bila ključna za program Škole ambasadori, budući da su se održali izbori za Europski parlament, te je 50-ak škola imalo misiju informirati i poticati mlade na veći politički angažman, što je polučilo pozitivne rezultate. Prema podatcima Ureda za informiranje, Hrvatska je jedna od članica u kojima je izlaznost na izbore porasla, i to posebno među mladima.

Budući da je II.gimnazija i ove godine bila među četiri najbolje škole u EPAS programu po svojim aktivnostima i angažmanu, novi naraštaj naših učenika-ambasadora bit će nagrađen posjetom Europskom parlamentu u Strasbourghu u studenom ove godine i pokazati učenicma iz ostalih zemalja članica svoja znanja o funkcioniranju EU. Teme o kojima će se na Euroscoli u studenom raspravljati su: Environment and renewable energy, Security and human rights, Young people, alcohol and drugs, The future of Europe, Migration and Intergation, Youth Employment.

 

Sretno mladi ambasadori


Panel rasprava u Kući Europe

 

U izbornoj noći, 26.05. mladi ambasadori sudjelovali su na panel raspravi u Kući Europe. Tom prilikom prezentirali su svoj rad na Građanskom odgoju i prikazali aktivnosti vezane za Epas program.


Europski plac u Drugoj

 

Građanski odgoj u sklopu EPAS projekta (european parlament ambassador school) organizirao je Europski plac u Drugoj. Hvala svima na podršci.

 

Vaš Građanskļi


Građanski odgoj u Zadru

Ured za informiranje EP i Hrvatski ferijalni savez prepoznali su rad naših Mladih ambasadora i nagradili nas putovanjem u Zadar. Radionice su bile zanimljive i poučne, a zabava još bolja.


Građanski odgoj na javnom forumu "Pitaj svoju ministricu"

Građanski odgoj Druge gimnazije sudjelovao je na javnom forumu "Pitaj svoju ministricu" na Pravnom fakultetu. Naši učenici imali su priliku pitati ministricu o najnovim aktualnostima hrvatske vanjske politike.

Fotogalerija


Multimedijalni događaj ovajputglasam.eu

Učenici Građanskog odgoja imali su priliku sudjelovati na multimedijalnom događaju u NSB-u pod nazivom ovajputglasam.eu.
U formi panel rasprava i radionica naši učenici imali su se priliku upoznati sa značenjem pojma građanskog participiranja i važnosti izlaska na izbore.

Fotogalerija


Škola ambasador Europskog parlamenta

Druga gimnazija 30.studenog obnovila je status Škole Ambasadora Europskog parlamenta. Tom prilikom svečanu plaketu Mladim ambasadorima uručio je gospodin Jozo Radoš, zastupnik u EP-u.

Građanski odgoj II.gimnazije

Fotogalerija


Predavanje voditelja Ureda Europske komisije u RH

U organizaciji Građanskog odgoja Druge gimnazije imali smo priliku prisustvovati zanimljivom predavanju gospodina Baričevića, voditelja Ureda Europske komisije u RH koji nas je uputio u najnovije aktualnosti iz EU.


Građanski odgoj paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici odao je počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.


Građanski odgoj - posjet Vukovaru

Mlade ambasadorice iz Druge u sklopu terenske nastave iz Građanskog odgoja posjetile su svoje prijatelje iz Vukovara.

Kako nam je bilo prosudite sami.

 
 
     

 

   
II. gimnazija, Križanićeva 4, Zagreb, Hrvatska / web dizajn Alan Budisavljević 2010.