II. gimnazija
Križanićeva 4, Zagreb
 
 
 
Natjecanja

 

 
 
 
 
 

Knjižnica

GLOBE

Erasmus+

eTwinning

Njemačka jez. diploma

Japanski

Talijanski jezik

Engleski jezik

Građanski odgoj

 

 
 
 
 
 

DOPING

Natjecanja

Bušmani

Sportska stranica

Psihologija

Fakultat.  informatika

Informatika

Povijesna grupa

Volonteri

 
 
 
     
 
 

NATJECANJA 2018./2019.


Nagrada Profesor Baltazar

U petak, 5. srpnja 2019. prvi put je dodijeljena nagrada “Profesor Baltazar” kojom se za izvrsnost nagrađuju učenici i nastavnici-mentori učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

Iz naše škole nagrađeni su:

1) za 1. mjesto na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika učenica Eleonora Galinec (3.e) i njezina mentorica Danijela Filipović Bojanić.

2) za 3. mjesto na Državnom natjecanju iz povijesti učenica Marta Raos (2.d) i njezin mentor Ivan Santica.

Čestitamo našim učenicama i njihovim nastavnicima na ovom iznimnom uspjehu!


Oskar znanja

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom zajednicom županija i ove je godine organizirala dodjelu Oskara znanja kojim se nagrađuju državni i međunarodni prvaci te njihovi mentori, učitelji i nastavnici.

Svečana dodjela održana je 28. lipnja 2019. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Nagrađeni su i učenici i nastavnici II. gimnazije: državna prvakinja u poznavanju talijanskog jezika Eleonora Galinec i njezina mentorica prof. Danijela Filipović Bojanić te državni prvaci u debati - ekipno: Iva Šimundić, Mihaela Geber i Lovro Marušić te njihove mentorice Gabrijela Martić i Alma Džafić.

Čestitamo dobitnicima na uloženom trudu i radu te postignutom uspjehu na natjecanjima!


Dvije ekipe plasirale su se u drugi krug Statističke olimpijade!

Ekipe CBRTOSWS (Anja Dorosulić i Vida Kos iz 1.c te Tin Dorosulić iz 2.d) i ekipa Crompiri (Ivan Kožul, Luka Majić i Filip Dužević svi iz 1.e) uspješno su svladale sve ispite u prvom krugu Statističke olimpijade te osigurale prolaz u drugi krug nacionalne faze natjecanja. Pred ekipama je novi izazov odnosno drugi krug natjecanja! Razdoblje održavanja drugoga kruga natjecanja traje od 5. veljače 2019. u 10 sati do 26. veljače 2019. Mentorica ekipama je bila profesorica informatike Smiljana Perić.

Cilj Statističke olimpijade je promicanje statističke pismenosti među srednjoškolcima i odabir ekipe koja će predstavljati Hrvatsku na Europskom statističkom natjecanju. Ekipe se natječu u dvije kategorije: 1. i 2. razred ili 3. i 4. razred srednje škole. Čestitamo ekipama na postignutim rezultatima te im želimo uspjeh u daljnjem natjecanju!


Županijsko natjecanje iz informatike

Na Županijsko natjecanje iz informatike među 23 pozvana natjecatelja u kategoriji Osnove informatike plasiralo se pet učenika naše škole. To su Roko Karamatić iz 3.d s najboljim ostvarenim rezultatom na nižoj razini natjecanja u Gradu Zagrebu, Adam Novalić i Sebastian Medjaković iz 2.d, Eva Prkačin iz 2.b i Danijel Pavić iz 3.b. Na školskoj razini sudjelovalo je 9 učenika u kategoriji Osnove informatike i jedan učenik u kategoriji Algoritmi. Čestitamo natjecateljima!


Dabar - međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje. Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja, a  započelo je 2004. u Litvi. Danas je uključeno preko 50  zemalja s više od milijun sudionika. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. U kategoriji GigaDabar sudjelovalo je 1870 učenika svih razreda srednjih škola.

Na popisu 10% najuspješnijih učenika u kategoriji GigaDabar u kojoj se natjecalo 1870 učenika iz cijele Hrvatske bilo je i šest učenika II. gimnazije. To su Sebastian Medjaković iz 2.d koji je ostvario 10. rezultat te Nika Hoić iz 4.f, Patricia Trzun Rusan iz 4.e, Josip Duvnjak iz 2.c, Armando Gabor iz 3.a i Danijel Vukelja iz 1.b. Čestitamo svim sudionicima međunarodnog natjecanja Dabar. Vidimo se i sljedeće godine!


Državno natjecanje iz biologije 2019.

Državno natjecanje iz biologije održano je od 12. do 15. svibnja u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića u Podgori. Naša učenica 1.d razreda Magdalena Klarić u zajedničkoj kategoriji samostalnih istraživačkih radova svih razreda srednje škole, pokazala je iznimne vještine i znanje te zauzela odlično 5. mjesto. Čestitamo Magdalena!

Istraživački rad Uvjetovano učenje i instinktivno ponašanje zamorčića objavit će se u časopisu Bioznalac pod pokroviteljstvom Hrvatskog biološkog društva.


Državno Natjecanje iz geografije 2019.

Od 08. do 10. svibnja 2019. u Osnovnoj školi Majstora Radovana u Trogiru održano je 26. državno Natjecanje iz geografije. Naš učenik 1.e razreda Maks Vincek pod mentorstvom profesora Zorana Glavočića u konkurenciji prvih razreda srednjih škola 2018/2019 ostvario je izvrsno 8.mjesto!


Državno natjecanje iz Povijesti

Učenici II. gimnazije ostvarili su sjajan uspjeh na državnom natjecanju iz Povijesti koje se održavalo od 15. do 17. travnja u Zadru. Pod vodstvom mentora Ivana Santice učenik 1. e razreda Maks Vincek osvojio je 5., a učenica 2. d razreda Marta Raos 3. mjesto.

Iskrene čestitke našim učenicima!


BUŠMANI 1 - DRŽAVNI PRVACI U DEBATI!!!

Ovogodišnje državno Natjecanje u debati održano je u Osnovnoj školi Zapruđe, Zagreb, 3. i 4. svibnja 2019. Pobjednici državnog natjecanja u debati članovi su ekipe Bušmani 1 (Iva Šimundić, 3.b razred; Mihaela Geber, 2.f razred; Lovro Marušić, 2.d razred;). Ekipa Bušmani 1 najmlađa je ekipa koje je pobijedila na državnom natjecanju.

Druga ekipa Bušmani 2 (j, 4.a Vladimira Šuflarazred; Marta Bosanac, 3.a razred; Lara Dragojević, 3.f razred) također je prošla u eliminacijska kola, do četvrtfinala u kojem je izgubila od ekipe DK Mioc.  Čestitamo svima na uspjehu!

 

Državno iz matematike!

Na Školskom natjecanju iz matematike, sudjelovalo je nešto više od 100 učenika od kojih se 43 plasiralo na Općinsko natjecanje koje se održalo u V. gimnaziji. Na Županijsko natjecanje, koje se održalo u XV. gimnaziji plasirali su se učenici: Ema Dabrović 1. a, Stipe Bokarica 1.e, Karla Butorac 1.f, Ana Milas 2.a, Ana Mravičić 2.b, Mila Mužević 2.c, Danijel Pavić 3.b, Vedrana Zaninović 3.d, Lina Ludaš 3.f, Dora Akmačić 4.a, Emilija Petrović Hađar. 4.b, Rok Popović 4.d, Ana Tutić 4.e i Ivan Zubčić 4.e.

Zahvaljujemo svim učenicim na sudjelovanju.

Na Državno natjecanje se plasirao Rok Popović 4.d. Čestitamo! Sretno Rok na Državnom!


Državno natjecanje iz engleskog jezika

Na Državnom natjecanju iz engleskog jezika koje je održano od 1. do 3. travnja u Poreču, učenici Danijel Smolčić, 2.e i Patricia Trzun Rusan, 4.e uspješno su predstavili našu školu te postigli izvrstan rezultat.

Učenik 4.d razreda Jakov Halić plasirao se na županijsko natjecanje iz engleskog jezika.

Čestitamo!


Državno natjecanje u poznavanju latinskoga jezika

Nakon školske razine natjecanja u poznavanju latinskoga jezika (31. siječnja 2019.), na županijsku su razinu, održanu 7. ožujka u Klasičnoj gimnaziji, pozvani Nika Keserović (II.C), Josip Kulić i Marta Raos (II.D), te Korina Rubinić (II.F).

Na državnu je razinu (Osijek, 8. do 10. travnja, Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti)) pozvana Marta Raos u pratnji svoje mentorice, prof. Vlahović Zokić.
Zahvaljujemo i čestitamo svim sudionicima!

NATJECANJA 2016./2017.


MARIJA PULJIĆ, BOŽIDAR GRGUR DRMIĆ I IVAN KRZNARIĆ NA DRŽAVNOM IZ MATEMATIKE

Ove školske godine, na Školskom natjecanju iz matematike, sudjelovalo je 97 učenika, a njih 33 se plasiralo na Općinsko natjecanje . Na Županijsko natjecanje se plasirao 21 učenik, a troje najboljih je pozvano na Državno natjecanje.

Prošlog tjedna, 3.-5.4.2017. održano je Državno natjecanje iz matematike u Primoštenu na kojem su sudjelovali: Marija Puljić, Božidar Grgur Drmić i Ivan Krznarić u pratnji svojih mentorica Mare Stričević i Ivane Fundurulić.

Ivan Krznarić iz 3.e osvojio je 12. mjesto, Božidar Grgur Drmić učenik 4.a razreda osvojio je 14. mjesto u A kategoriji natječući se s učenicima matematičkih gimnazija, a Marija Puljić iz 4.b osvojila je 2. mjesto i dobila 2. nagradu.

Naši su učenici još jednom pokazali da u znanju matematike pripadaju samom vrhu hrvatskih srednjoškolaca! Iskrene čestitke i pohvale svima. Ivanu želimo da se i iduće godine plasira na Državno natjecanje, a Mariji i Božidaru poželimo puno uspjeha na studiju matematike na PMF-u. Fotogalerija


TIN FERKOVIĆ NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE!

Županijsko natjecanje iz informatike održano je 10. veljače 2017. u XV. gimnaziji.

 

Na županijsko natjecanje plasirali su se Tin Ferković, 3.c, Marko Lapić, 1.b, Ivan Noršić, 4.d i Danijel Pavić, 1.b.

 

Tin Ferković osvoji je prvo mjesto u kategoriji Osnove informatike u županiji te je pozvan na Državno natjecanje koje je održano od 14. do 17. ožujka 2017. u Primoštenu.

 

Tinu još jednom od srca čestitamo na plasmanu među najbolje informatičare u državi.


MAJA I JELENA TREĆE NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ BIOLOGIJE U KATEGORIJI ISTRAŽIVAČKIH RADOVA !

Na državnom Natjecanju iz biologije, održanom u Vinkovcima od 3.5.2017.-6.5.2017., natjecale su se naše učenice 3d. razreda Maja Novosel i Jelena Trbara.

Maja i Jelena osvojile su 3. mjesto u kategoriji istraživačkih radova!

 

Čestitamo!!!


ANA MRKONJIĆ NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ KEMIJE

Na državnom Natjecanju iz kemije, održanom u Sv.Martinu na Muri od 25.4.2017.-28.4.2017.,natjecala se i naša učenica Ana Mrkonjić iz 3 b.

U jakoj konkurenciji hrvatskih olimpijaca pokazala veliko znanje na pisanom dijelu natjecanja te u izvođenju zadanog pokusa i to drugu godinu za redom.

Čestitamo!!!


DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Županijsko natjecanje iz geografije, održano je 23. veljače. 2017. u Gimnaziji Sesvete. Na županijskom natjecanju sudjelovali su sljedeći učenici: Marko Lapić, Branimir Batur, Domagoj Ivanović, Luka Jelčić, Ivan Palac, Lucijan Černelić, Tino Gubijan, Iva Oroz i Božidar Grgur Drmić.
Učenica Iva Oroz postigla je sjajan rezultat i time zaslužila poziv na Državno natjecanje iz geografije, koje će se održati od 10.- 13. travnja 2017. u Topuskom.
Iva, čestitamo!!!!!!


Drugo mjesto na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava  u badmintonu

Od 23. do 25. travnja u Poreču je održana završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske za školsku godinu 2016./2017.

Našu školu predstavila je badmintonska ekipa u sastavu :

  • Filip Jagar (4.f),

  • Patrik Torbarina (4.f),

  • Ivan Gelo (4.c),

  • Niko Krvavica (4.f).

Čestitamo na osvojenom sjajnom 2. mjestu i srebrnoj medalji.

više 


Državna smotra LiDraNo 2017.

Na Državnu smotri LiDraNo 2017. koja će se održati u Primoštenu od 22. do 24. ožujka za učenike i mentore srednjih škola u kategoriji literarnih radova pozvana je Uma Gradac iz 1.e s  radom "Bijela pastela". U kategoriji skupnih scenskih nastupa pozvana je i naša predstava "Povijest hrvatske književnosti (vodvilj)". Dramsku skupinu čine: Borna Brkić, Marko Kobali i Marta Tutiš iz 4. razreda, Lucijan Černelić, Eva Šabarić i Sella Švenda iz 3. razreda, Lucija Klobučar i Klara Sipina iz 2. razreda te Iva Šimundić i Iva Banožić iz 1. razreda. Čestitamo!


Debatni klub Bušmani plasirao se na državno natjecanje s dvije ekipe!

Bušmani su ovog vikenda, 25.3. - 26.3, sudjelovali na međužupanijskom debatnom natjecanju za kontinentalnu Hrvatsku u kojem je sudjelovalo 77 ekipa, od kojih je čak 10 ekipa Bušmana. U sklopu ovog natjecanja ekipe prolaze eliminacije za državno natjecanje u debati.  I ove godine Bušmani tradicionalno šalju više ekipa. Turnir su osvojili Bušmani 1 s učenicima Marijom Jarnjak, Igorom Frasom i Lovrom Matićem. Deseto mjesto izborili su Bušmani 2  u sastavu:  Alma Džafić, Iva Šimundić i Kaja Terze te tako i oni osigurali plasman na državno natjecanje.

Turnir smo osvojili i individualno, te je Marija Jarnjak prva govornica turnira, dok je Igor Fras treći govornik turnira, a Alma Džafić deseta, uz Lovru Matića na četrnaestom mjestu i Ivu Šimundić na petnaestom mjestu. Tim uspjehom smo jedini klub koji ima toliki broj učenika u prvih 15 govornika. I ostale ekipe Bušmana su ostvarile zavidne rezultate (8 ekipa završilo je turnir u prvih 30 ekipa).

Drugoplasirana ekipa je Hermes Alfa, iz Klasične gimnazije, dok je trećeplasirana ekipa Sagitto 2 iz V.gimnazije.


Bušmani s debatnom reprezentacijom idu na Svjetsko debatno prvenstvo  na Bali

Učenici Marija Jarnjak, Alma Džafić i Igor Fras koji su uz debatiranje za Bušmane i članovi hrvatske debatne reprezentacije, idu na Svjetsko debatno prvenstvo koje će se održali na Baliju ovoga ljeta.

Na debatnom turniru u Pragu koji se održao od 17. do 20. veljače 2017. godine plasirala se sa kolegama iz slovenske debatne reprezentacije u finale. U finalu je pobijedila danska reprezentacija, a Marija Jarnjak osvojila je drugo ekipno mjesto.

Na debatnom turniru u Ljutomeru, Slovenija, koji se održao od 8. do 12. ožujka Marija Jarnjak osvojila je turnir s hrvatskom debatnom reprezentacijom te treće individualno mjesto.

više

 
 

NATJECANJA 2015./2016.

 
 

BOŽIDAR GRGUR DRMIĆ NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE!

Na Državnom natjecanju iz informatike održanom od 15. do 18. ožujka 2016. u Primoštenu, Božidar Grgur Drmić iz 3.a, natjecao se u kategoriji Algoritmi. Posebne čestitke Božidaru za plasman među najboljie programere u državi.


IVAN PAVIČIĆ NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ GEOGRAFIJE!

Ivan Pavičić, učenik 4c. razreda, pozvan je na državno natjecanje, koje se ove godine  održava u Krapinskim Toplicama od 20.-22.04.2016. Osim dobrog kupanja, želimo mu i dobar plasman. Sretno!!!!


LOVRO ANTO BARIŠIĆ I MARIJA PULJIĆ NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ MATEMATIKE!

Na Državno natjecanje su pozvani Lovro Anto Barišić i Marija Puljić i oni su ostvarili solidne plasmane. Čestitamo svima koji su sudjelovali na natjecanju.


ANA MRKONJIĆ I JOŠKO BILANDŽIĆ NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ KEMIJE!

Na kemijskom natjecanju u Đurđevcu, održanom od 18.-21. travnja 2016.godine sudjelovalo je i dvoje naših učenika : Ana Mrkonjić (2 b) i Joško Bilandžić (4 e) i u iznimnoj konkurenciji hrvatskih kemijskih olimpijaca pokazali iznimne vještine i znanja te zauzeli odlična mjesta. Čestitke!

 


MIHAELA MIHALJEVIĆ PRVA NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ BIOLOGIJE!

ANA DUDAŠ TREĆA NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ BIOLOGIJE!

Mihaela Mihaljević bila je prva u kategoriji istraživački rad, a Ana Dudaš treća u kategoriji znanje na državnom natjecanju iz biologije održanom u Đurđevcu od 21.travnja-24.travnja 2016.. Bravo Ana i Mihaela!!!

Školsko natjecanje iz biologije pristupilo je 52 učenika od kojih se 18 učenika plasiralo na Županijsko natjecanje.  Na državno natjecanje plasirale su se učenice 4f razreda: Ana Dudaš u kategoriji natjecanja u znanju te Mihaela Mihaljević sa samostalnim istraživačkim radom.


Vanda Petrak, Marija Šimić i Mihaela Mihaljević treće na državnom GLOBe natjecanju

Vrijedne GLOBE-ovke II.gimnazije - Vanda Petrak, Marija Šimić i Mihaela Mihaljević osvojile su izvrsno 3. mjesto na državnom GLOBe natjecanju koje se ove godine održalo u Zatonu od 13.-15. svibnja u kategoriji orijentacijskog natjecanja.

Čestitamo!


ALMA DŽAFIĆ NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ HRVATSKOG JEZIKA!

Alma Džafić iz 2.b razreda bila je osma na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika. U njezinoj kategoriji natjecalo se 27 učenika. Natjecanje je održano od 27. - 29. 4. 2016. u Zadru. Čestitamo Almi na lijepom uspjehu!


Pobjeda na natjecanju Europa u školi!

Margareta Jurišić, Dora Alilović, Valentina Marinić i Marina Renić učenice 2.d razreda, ovogodišnje su pobjednice natjecanja Europa u školi. Cilj prijekta bio je osvijestiti mlađu populaciju o nasilju nad ženama i djevojčicama. Skladbom koju je skladala Margareta Jurišić i recitalom ostalih učenica, djevojke su "pomele" konkurenciju te osvojile nagradno putovanje u Njemačku na susret s pobjednicima natječaja iz cijele Europe. Projekt je proveden u suradnji Europskog doma i institucija EU koje su 2016. godinu proglasile europskom godinom protiv nasilja nad ženama i djevojčicama. Bravo cure!!!


ANAMARIJA PETREKOVIĆ NA DRŽAVNOME NATJECANJU IZ LATINSKOGA JEZIKA

Anamarija Petreković je  pozvana na državnu razinu natjecanja u Splitu (13.-15. travnja), kamo se uputila u pratnji mentorice, prof. Vlahović Zokić.
U sklopu natjecanja, gdje je osvojila 7. mjesto u konkurenciji 24 natjecateljica i natjecatelja u kategoriji realnih gimnazija, Anamarija je posjetila antičku Salonu, te razgledala sve ljepote grada Splita, uz detaljan obilazak Dioklecijanove palače. Bravo, Anamarija!


NATJECANJA 2014./2015.


DRŽAVNO NATJECANJE IZ FIZIKE

Lovro Anto Barišić iz 1.b razreda plasirao se na Državno natjecanje iz fizike koje je održano u Trogiru od 11. - 14. svibnja 2015. godine. Čestitamo!


Alma Džafić treća na natjecanju Školski laboratorij 2015!

20. ožujka održano je završno natjecanje za učenike srednjih škola u prezentaciji znanstvenih tema. U završnicu natjecanja plasiralo se šesnaest učenika s dvanaest prezentacija. Alma Džafić iz 1.b je u tri minute, na sažet, jasan i zanimljiv način odgovorila na pitanje „Cijepiti se ili ne?“  te osvojila pametni telefon koji je bio nagrada za postignuto treće mjesto na natjecanju. Čestitamo!


GLOBE ekipa na Državnom natjecanju osvojila 3.mjesto!

 

GLOBE ekipa naše škole na Državnom natjecanju u Daruvaru (11.-13.svibnja ove godine) osvojila je u kategoriji orijentacijskog natjecanja izvrsno 3.mjesto! Čestitamo djevojkama - Anji Božić i Mihaeli Mihaljević iz 3.F te Jeleni Đapić iz 3.E.


DRŽAVNO NATJECANJE IZ FRANCUSKOG JEZIKA

Lucija Rajčić iz 4.d razreda osvojila je 4. mjesto na Državnom natjecanju iz francuskog jezika koje je održano u Pagu, na otoku Pagu. Treba istaknuti da je nakon pismenog dijela ispita bila 3. i da je bila u konkurenciji s jezičnim i bilingualnim gimnazijama, te je uspjeh još veći. Čestitamo!


ANA DUDAŠ – DRUGA NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ HRVATSKOGA JEZIKA!

Na XX. državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika, održanom od 28. do 30. travnja u Trogiru, naša je škola imala najviše predstavnika, čak pet učenika i četiri mentorice. Postigli smo izniman uspjeh zauzevši izvrsna mjesta.

Ana Dudaš iz 3.f , 2. mjesto
Alma Džafić iz 1.b, 5. mjesto
Dorotea Gomaz iz 3.e, 6. mjesto
Katarina Lebo iz 2.a, 7. mjesto
Filip Kučeković iz 4. d, 7. mjesto


II. gimnazija treći put na Euroscoli u Strasbourgu!

23.4.2015. s prof. Ihas-Jurić i prof. Plazonić posjetili smo Europski parlament u Strasbourgu povodom održavanja Euroscole (na kojoj je II.gimnazija sudjelovala treći put). Taj je dan u Parlamentu bilo više od 500 mladih iz zemalja EU. Nakon govora dobrodošlice domaćina, svaku je zemlju, tj, školu predstavio izabrani govornik. Za nas je taj posao odradio Ivor Jelavić, koji je briljirao u svom govoru na francuskom. Potom su mladi "europarlamentarci" imali priliku postaviti pitanja zaposlenicima Parlamenta u vezi tema koje se tiču europske politike, aktualnih zbivanja u svijetu, načinu na koji EU funkcionira itd.

Zatim smo bili podijeljeni u 6 odbora sa zadanom temom za koju smo se ranije spremili te o njoj raspravljali i pokušali osmisliti različite prijedloge u svrhu rješavanja eventualnog problema o kojem tema govori. Ono što je svakako predstavljalo izazov, koji smo uspješno svladali, je komuniciranje i surađivanje s drugima na engleskom, francuskom odnosno njemačkom jeziku. Po završetku rasprave, iz svakog odbora izabrana su po dva govornika koja su imala zadatak predstaviti temu i iznijeti prijedloge. Od 12 govornika čak ih je četvero bilo iz naše škole (Marija Jarnjak, Iva Prgomet, Ante Mihalj i Igor Fras)! Usljedila je igra, tj. kviz općeg znanja i znanja o samoj EU, Eurogame, da bi 16 najboljih bilo spojeno u 4 grupe koje su se natjecale u finalu. Ni tu nismo podbacili; Igor Fras je bio u jednoj od ekipa, a prof. Ihas-Jurić je također dobila nagradu za najbolje riješen kviz među profesorima! Iz Parlamenta smo izašli iscrpljeni, ali puni pozitivnih dojmova, što zbog prilike da barem na jedan dan sjednemo na mjesto pravih europarlamentaraca, što zbog stečenih poznanstava s mladima diljem Europe. U svakom slučaju, jedno nezaboravno iskustvo!

Fotogalerija


DRŽAVNO NATJECANJE IZ KEMIJE

Joško Bilandžić uspio je postići sjajan uspjeh na Državnom natjecanju iz kemije u Šibeniku održanom 26. - 29. travnja 2015. Naš učenik u kategoriji kemijskog znanja i zadanih pokusa zauzeo je visoko 4. mjesto. Čestitamo!


IZVANREDAN USPJEH NA DRŽAVNOM IZ MATEMATIKE!

Iva Brnić - državna prvakinja iz matematike!!!

Na državnom Natjecanju iz matematike, održanom 9. travnja 2015. godine u Trogiru, naši učenici su postigli izvrsne rezultate:
IVA BRNIĆ iz 4.a, 1. mjesto
MARIJA PULJIĆ 2.b, 3 nagrada
BOŽIDAR GRGUR DRMIĆ 2.a, 8. mjesto u A kategoriji u konkurenciji Prirodoslovno matematičkih gimnazija
LOVRO ANTO BARIŠIĆ 1.b, 11. mjesto
Čestitamo i ponosimo se vama!


Tin Puljić - državni prvak iz engleskog jezika!!!

 

Tin Puljić, iz 4.a razreda ponovio je uspjeh iz drugog razreda te osvojio PRVO MJESTO na državnom Natjecanju iz engleskog jezika.

Čestitamo na izvanrednom uspjehu!


DRŽAVNO IZ BIOLOGIJE  - Joško Bilandžić - državni prvak!!!

Joško Bilandžić iz 3.e razreda je na Državnom natjecanju iz biologije, koje je održano od 23.-26. travnja u Zadru, osvojio 1. mjesto.

 

Na državno natjecanje iz biologije u istraživačkim radovima pozvane su Lara Heim i Sara Gerić iz 1.d s radom "Utječe li mlijeko različitih proizvođača na kvalitetu kefira?" i Karla Hrala iz 1.d s radom "Koju vodu piti- vodovodnu, flaširanu, filtriranu ili "oživljenu"?

Učenice Lara Heim i Sara Gerić u natjecanju s radovima osvojile su nagradu za najbolji plakat.

Čestitamo Jošku, Lari, Sari i Karli!


TEA ROTIM - TREĆA NA DRŽAVNOM IZ LATINSKOG!

Tea Rotim, učenica 2.e razreda sudjelovala je na Državnom natjecanju u klasičnim jezicima u Opatiji 16.4. i osvojila treće mjesto! Bravo za Teu!


DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Petar Lasić iz 3.d razreda je na Državnom natjecanju iz povijesti, koje se održalo 13.-15. travnja u Šibeniku, osvojio 4. mjesto. Čestitamo Petru na uspjehu!


Dramska grupa  ide na državnu smotru Lidrano!!

Dramska grupa Druge gimnazije u sastavu (abecednim redom): Lucijan Černelić (1.e), Klara Čuljak (3.b), Tin Fogec (4.e), Mirella Graffell (3.c), Luka Jelavić (4.f), Adela Lukić (3.f), Fran Raos (4.f), Magdalena Vlajčić (3.e), Magdalena Vračarić (4.e), Paola Vrdoljak (3.b) s predstavom Kuća parnog mlina horor-komedija o životu i smrti, nastaloj prema stihovima A. B. Šimića, T. Ujevića, V. Nazora, A. Rimbauda, D. Cvitana i Sapfe izborila je nastup na ovogodišnjoj državnoj smotri Lidrano koja će se održati krajem mjeseca u Primoštenu. Čestitamo!


NATJECANJA 2013./2014.


DOMAGOJ LASIĆ POZVAN NA OLIMPIJADU IZ KEMIJE!!!

Izlučni test za 46. Međunarodnu kemijsku olimpijadu (IChO) održan je u utorak 8. travnja u trajanju od 5 sati. Četrnaest učenika rješavalo je zadatke koji daleko premašuju školsko gradivo. Domagoj Lasić iz 4.c bio je drugi najuspješniji natjecatelj te se kvalificirao u četveročlanu ekipu koja putuje na olimpijadu u Hanoj u Vijetnamu.

Čestitamo Domagoju na ogromnom uspjehu! Više o olimpijadi pogledajte na http://www.hkd.hr/#pages/icho 


PETAR LASIĆ IZ NA DRŽAVNOM IZ POVIJESTI!

Ni teška povreda i gips na nozi nisu spriječili Petra Lasića iz 2.d da na Državnom natjecanju iz povijesti koje je održano u Trogiru u Osnovnoj školi Majstora Radovana od 9. do 11. travnja 2014. osvoji odlično 7. mjesto.  Čestitamo!!


IMAMO TRI DRŽAVNA PRVAKA IZ MATEMATIKE!

Na Državnom natjecanju iz matematike održanom od 2. do 4. travnja 2014. u Šibeniku sudjelovalo je osam učenika II. gimnazije: Božidar Grgur Drmić 1.a, Marija Puljić 1.b, Doris Jakulj 2.a, Gabrijela Markovinović 2.a, Joško Bilandžić 2.e, Iva Brnić 3.a, Mate Buljan 3.b i Domagoj Lasić 4.c. Ostvareni su rezultati na ponos naše škole.

Čestitamo na vrhunskom uspjehu!

Fotogalerija

 1. razred
 Božidar Grgur Drmić
: 1. mjesto i 1. nagrada

 2. razred
 Doris Jakulj: 3. mjesto i 2. nagrada
 Joško Bilandžić: 4. mjesto i 3. nagrada

 3. razred
 Mate Buljan:1. mjesto i 1. nagrada
 Iva Brnić: 2. mjesto i 2. nagrada

 4. razred
 Domagoj Lasić: 1. mjesto i 1. nagrada


GLOBE-ovci i ove godine na Državnom natjecanju hrvatskih GLOBE škola!

GLOBE ekipa II.gimnazije u sastavu Anja Božić (2f), Mihaela Mihaljević (2 f) i Lucija Rajčić (3d) izvrsnim nasupom na Županijskom natjecanju u Školi za medicinske sestre Vrapče 10.ožujka 2014. i zauzevši 2. mjesto, plasirale su se na Državno natjecanje koje se ove godine održava u Trogiru od 13.-15. svibnja 2014.godine.
Čestitke djevojkama i sretno dalje!


DRŽAVNO NATJECANJE IZ KEMIJE!

Domagoj Lasić iz 4.c pozvan je i četvrti put ove školske godine na državno natjecanje. Nakon poziva na državno iz matematike, fizike i informatike, pozvan je i na kemiju! Čestitamo Domagoju na izvanrednom uspjehu!


DAVOR VIRAG TREĆI NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE!

Na Državnom natjecanju iz informatike održanom od 17. do 20. ožujka 2014. u Primoštenu, naši učenici Davor Virag iz 4.e i Domagoj Lasić iz 4.c razreda natjecali su se u kategoriji Osnove informatike i postigli izvrstan rezultat.  Posebno se istaknuo Davor osvojivši treće mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. Čestitamo!

Djelić atmosfere pogledajte s dodjele nagrada pogledajte u fotogaleriji: i filmu.


DRŽAVNO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA!

Katarina Lebo iz 1.a pozvana je na Državno natjecanje iz hrvatskog jezika koje će se održati od 6. do 8. svibnja 2014. u Gimnaziji Antuna Vrančića u Šibeniku. Čestitamo!


DRŽAVNO NATJECANJE IZ FIZIKE!

Domagoj Lasić iz 4.c nakon poziva na državno iz matematike i informatike pozvan i na državno natjecanje iz fizike! Čestitamo Domagoju na sjajnom uspjehu!


DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI!

Na Državno natjecanje iz povijesti koje će se održati u Trogiru u Osnovnoj školi Majstora Radovana od 9. do 11. travnja 2014. pozvan je Petar Lasić iz 2.d. Čestitamo na postignutom uspjehu i želimo puno sreće na najvišoj razini natjecanja! 


POZIV NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Na Državno natjecanje iz engleskog jezika koje će se održati od 22. do 24. travnja 2014. u Pomorskoj školi u Zadru ide učenik četvrtog razreda Antonio Elijaš. Čestitamo postignutom uspjehu!


POZIV NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ FRANCUSKOG JEZIKA!

Lucija Rajčić ostvarila je izvrstan rezultat u znanju francuskoga jezika te je pozvana na Državno natjecanje koje će se održati od 06. do 08. travnja 2014. u Primoštenu. Čestitamo!


OSAM UČENIKA POZVANO NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ MATEMATIKE!

Na županijskom natjecanju iz matematike, održanom 18. ožujka u XV. gimnaziji učenici naše škole osvojili su prva mjesta u gotovo svim razredima. Čak osam učenika II. gimnazije pozvano je na Državno natjecanje koje će se održati od 02.-04. travnja u Šibeniku. To su Božidar Grgur Drmić 1.a, Marija Puljić 1.b, Doris Jakulj 2.a, Gabrijela Markovinović 2.a, Joško Bilandžić 2.e, Iva Brnić 3.a, Mate Buljan 3.b i Domagoj Lasić 4.c! Svima njima čestitamo na postignutom uspjehu i želimo puno sreće u daljnjem natjecanju!!


ŠKOLSKI LIST DOPING PREDSTAVLJAT ĆE NAS NA DRŽAVNOJ RAZINI LIDRANA!

Redakcija Dopinga ove godine je postigla veliki uspjeh plasiravši se na Državnu razinu Lidrana koje će se održati krajem ožujka. Veliki trud uložili su naši grafički stručnjaci Domagoj Bui i Kristijan Zdelarec, kao i naša redakcijska urednica Bruna Tomšić, ali i svi naši ostali vrijedni novinari. Nakon teškog rada slijedi odmor u obliku putovanja u Graz gdje će se novinari opustiti i osladiti u tvornici čokolade. Ovom prilikom pozdravljamo i našu novu članicu, Doru Petrovich, službenu fotografkinju Dopinga. 


Govor Tina Puljića u Strasbourgu

U dvorani za plenarne sjednice u Strasbourgu, u listopadu 2013., učenici II. gimnazije sudjelovali su u simulaciji parlamentarnih debata i glasali o aktualnim temama iz europske parlamentarne prakse.

Pogledajte i poslušajte govor Tina Puljića, učenika II. gimnazije, kojim nas je predstavljao pred Europskim parlamentom.


NATJECANJA 2012./2013.


Tin Puljić - državni prvak iz engleskog jezika!!!

 

Tin Puljić, učenik 2.a razreda pozvan je s mentoricom Ksenijom Šebić na državno natjecanje u poznavanju engleskog jezika gdje je osvojio PRVO MJESTO.

Čestitamo na izvanrednom uspjehu!


Državno iz njemačkog jezika!!

Domagoj Lasić, učenik 3. c razreda pozvan je sa svojom metoricom Brankom Strapač na državno natjecanje iz njemačkog jezika  gdje je osvojio izvrsno 2. mjesto. Čestitamo Domagoju!


Državno natjecanje iz španjolskog jezika

II. gimnazija je prvi put ove školske godine imala natjecanje iz španjolskog jezika. Slavica Martinović iz 4.d, sudjelovala je u Čakovcu na Državnom natjecanju iz romanskih jezika od 14. do 16. travnja. Postigla je izvrstan rezultat: 5. mjesto u poznavanju španjolskog jezika. Felicidades Slavica!


3. MJESTO NA DRŽAVNOM IZ LATINSKOG ZA LUCIJU RAJČIĆ!

Lucija Rajčić, učenica 2.d razreda s mentoricom prof. Kezele pozvana je na državno natjecanje iz latinskog jezika koje je održano od 10.12. travnja u Varaždinu. Lucija je osvojila izvrsno 3. mjesto, a i sudjelovala u zanimljivim radionicama i obišla grad Varaždin, kao i arheološko nalazište u Varaždinskim Toplicama - Aquae Iasae.

Bravo za Luciju za uspjeh na jednom teškom natjecanju!


Joško Bilandžić drugi na državnom iz biologije!!

 

Nakon treće nagrade na državnom iz matematike Joško Bilandžić iz 1.e otputovao je u Zadar na državno natjecanje iz biologije gdje je osvojio 2. mjesto. Natjecanje je održano od 14. do 16. travnja  2013.

Posebne pohvale našem Jošku za izvrsno drugo mjesto!!  Bravo!


Ekipa II. gimnazije osvojila 3. mjesto na Državnom GLOBE natjecanju!

Ovaj vrijedan i zapažen uspjeh u konkurenciji 15 srednjih škola osvojile su učenice Gresa Muhadri (2a), Lucija Rajčić (2d) i Tea Štrbac (2c) u kategoriji orijentacijskog natjecanja, a u pratnji mentorice prof. Janje Aničić.

Natjecanje se održalo u Zadru od 13. do 15. svibnja ove godine.

Čestitamo!


Državno natjecanje iz matematike

Mate Buljan drugi na državnom!!

Ove godine smo imali čak pet državnih natjecatelja iz matematike koji su boravili u Dubrovniku od 2. - 4. travnja 2013. Naši učenici su postigli izvrstan uspjeh, a posebno se istaknuo Mate Buljan iz 2.b razreda koji je osvojio 2. mjesto i dobio drugu nagradu.

Treću nagradu dobili su Joško Bilandžić iz 1.e (4. mjesto ) i Luka Petrović iz 2.c (6. mjesto).  Iva Brnić iz 2.a i Doris Jakulj iz 1.a su također postigle zapažene rezultate.!


GEOGRAFIJA - Hrvoje Galunić 2.f i Ivana Žafran 4.a osvojili su 3. mjesto na županijskom natjecanju te su pozvani na državno natjecanje.


HRVATSKI JEZIK - Na državno natjecanje pozvani su: Dorotea Gomaz 1.e, Magdalena Vlajčić 1.e i  Manuel Kralj 3.e.


LIDRANO  - na državnu Smotru LiDraNo 2013 pozvani u kategoriji skupni dramsko-scenski izraz su Damjan Brundić, Marija Špoljar, Ana Maloča, Vini Jurčić, Marijana Anušić, Fran Raos, Marijana Mijatović, Ivona Šarić, Ivana Tokić i Mia Tomić. Na Smotri će sudjelovati s dramsko-scenskom igrom "Čekajući Goriota, mala farsa o odrastanju" (po motivima) Sofoklo, Ionesco


DEBATA - na državno natjecanje pozvani su:  Manuel Kralj , Tin Puljić, Dina Grego  i   Ida Faullend, David Zovko, Bruno Perić.


NATJECANJA 2011./2012.


2. i 3. mjesto i 1. i 2. nagrada na Državnom natjecanju iz matematike!!!

Na Državnom natjecanju iz matematike, koje je održano u Poreču od 25. do 27. travnja 2012. sudjelovalo je više od 300 učenika, 200 mentora i pedesetak članova državnog povjerenstva. Među njima billo je i troje učenika naše škole koji su postigli izvanredne rezultate. To su Iva Brnić iz 1.a koja je osvojila 2 mjesto. te dobila 1. nagradu, Domagoj Lasić iz 2.c koji je osvojio  3.mjesto te dobio 2. nagradu i Ivana Vukičević iz 3.c. Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na odličnim rezultatima!


Državno GLOBE natjecanje i smotra hrvatskih GLOBE-škola !
Učenice naše škole, koje su činile ekipu II.gimnazije - Ivana Matanić (4.e), Tena Krizmanić (4.e) i Tea Štrbac (1.c) - na Državnom GLOBE natjecanju koje se održavalo u Rapcu od 13.-15.svibnja 2012., osvojile su u kategoriji orijentacijskog natjecanja 7. mjesto u konkurenciji 15 ekipa. Čestitamo učenicama!


Državno natjecanje iz kemije!

Na državnom natjecanju iz kemije koje je održano od 7. do 10. svibnja 2012.u Poreču odlično znanje pokazao je naš  učenik Domagoj Lasić iz 2.c razreda! Čestitke Domagoju!


Državno natjecanje iz biologije!

Uspjeh naših učenika na Državnom natjecanju iz biologije! Na državnom natjecanju iz biologije koje se ove godine održavalo u Vrsaru od 7.-10..svibnja 2012.naših troje učenika postiglo je zapažene rezultate: Borna Grgić (1.c) - 4.mjesto te Irma Širanović (2.e) i Ana Čerkez (4.e) - 5.mjesto. Čestitamo učenicima na ovom izvrsnom rezultatu!


Državno natjecanje iz hrvatskog!

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je u Poreču od 23. do 25. travnja 2012. godine. Na  17. državnom natjecanju svoje znanje su pokazali i naši učenici Manuel  Kralj iz 2.e, te Iva Brnić iz 1.a i Marta Galijan iz 1.c.  Natjecanje je kao i sva prethodna, obilježeno idejom da su svi natjecatelji na državnoj razini, učenici i njihovi mentori, već najbolji u poznavanju hrvatskoga jezika. Čestitamo učenicima i njihovim mentorima!


Treće mjesto na natjecanju Delegacije EU!!!!

Video uradak Filipa Hrastića i Larise Bedeniković osvojio je  treće mjesto na natječaju  "Eu minuta"!!!! Nagrada će im biti uručena na koncertu "Ritam Europe" koji Delegacija EU-a organizira u petak 4. svibnja povodom obilježavanja Dana Europe na jezeru Bundek, a uručit će je Njegova Ekselencija, Veleposlanik i šef Delegacije EU u RH gospodin Paul Vandoren. Pobjednički klipovi bit će prikazani na velikom platnu!!! Ponosni smo na činjenicu da su naša djeca predstavnici jedine gimnazije iz Zagreba koja je ušla u finale i plasirali se tako visoko. Nova TV je u Dnevniku emitiranom 30.4. (http://dnevnik.hr/videoteka/dnevnik-1443.html) posvetila poseban prilog sudionicima natječaja i nazvala ih "talentiranim hrvatskim srednjoškolcima".

Čestitamo Filipu i Larisi i pozivamo učenike na događanje na Bundeku. Ulaz na koncert je slobodan.


NATJECANJA 2010./2011.


Bruno Šlaus osvojio treću nagradu na Državnom natjecanju iz matematike!

Državno natjecanja iz matematike održano je u Opatiji od 31.3. do 2.4.

Bruno Šlaus  iz 3.d razreda osvojio je treću nagradu.

Iskrene čestitke!!


DRŽAVNO IZ HRVATSKOG JEZIKA

 

Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika održano je 10.3. 2011. u XVIII. gimnaziji. Manuel Kralj iz 1.e razreda osvojio je prvo mjesto te ide na Državno natjecanje koje će se održati od 31.3. - 2. 4. u Opatiji. Čestitamo!!!


DRŽAVNO IZ BIOLOGIJE

Na Državnom natjecanje iz biologije održanom od 2. do 4. svibnja 2011. u Puli sudjelovala je Eva Smiljanić iz 1.a razreda. Natjecanja su otvorena svečanim programom kojeg su pripremili učenici škole domaćina. Mlade biologe ugostili su učenici i djelatnici OŠ Vidikovac. Eva je bila među 13 najboljih biologa prvih razreda u kategoriji  poznavanja znanja u državi!  Učenici su izvodili praktičan rad pred članovima povjerenstva te pismeno rješavali zadatke iz gradiva povezanog s praktičnim radom. Čestitamo na uspjehu!


BUŠMANI TREĆI NA DRŽAVNOM

Na državnom natjecanju iz debate naše cure Gabrijela Martić iz 3e, Angela Jurković i Petra Sedinić iz 3f osvojile su treće mjesto. Čestitke i Maji Cvitanić i Valentini Filko iz 3e na odličnom debatiranju. Bravo cure....


Debatanti na Euroazijskom debatnom prvenstvu u Istanbulu

Od 27. siječnja do 1. veljače učenici Druge gimnazije Sanda Budimir i Mislav Gretić sudjelovali su, kao dio hrvatske debatne reprezentacije, na Euroazijskom debatnom prvenstvu u Istanbulu. Hrvatska je imala dvije ekipe u konkurenciji i obje su postigle zapažen rezultat; prva ekipa je stigla do polufinala, dok je druga ukupno sedamnaesta od više od 50 ekipa. Koliko god bili predani debatanti, najljepše uspomene su ipak vezane uz zabavu s hrvatskim, ali i stranim “kolegama” te uz sam prekrasan Istanbul. Čestitamo!


NATJECANJA 2009./2010.


Vedran Mužinić drugi na Državnom natjecanju iz povijesti!

Na Državnom natjecanju koje je održano u Novom Vinodolskom od 5. do 7. svibnja 2010. Vedran Mužinić iz 4.c osvojio je 2. mjesto.  ČestitamoI!!!


GLOBE-ekipa II. gimnazije u sastavu Petra Buljan 3.c, Tena Krizmanić 2.e i Magdalena Mihovec 2.a pozvana je na državnu Smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2010 koja će se održati od 23. do 25. svibnja 2010. u Zadru.


Na državno natjecanje iz informatike pozvana je Vanja Borović iz 4.e. Natjecanje će   se održati od 13. do 16. svibnja 2010. godine u Puli.


Mislav Gretić iz 3.d pozvan je na državno Natjecanje iz geografije koje će se održati od 11. do 13. svibnja 2010. godine u Vinkovcima.


Pavao Mioč iz 1.c stekao je pravo sudjelovanja na Natjecanju iz hrvatskoga jezika na državnoj razini koje će se održati 9. svibnja 2010. u Omišu.


Vedran Mužinić iz 4.c putuje na državno Natjecanje iz povijesti u Novi Vinodolski od 5. svibnja 2010.


Na državnom Natjecanju u debati održanom u Zagrebu 30. i 31. ožujka 2010. godine II. gimnaziju predstavljala je ekipa Bušmana u sastavu: Maja Cvitanić Mažuran, Petra Šokić i Valentina Filko.


Na državnoj Smotri LiDraNo 2010 za srednje škole koja je održana 27. do 29. ožujka u Šibeniku u kategoriji LITERARNI IZRAZ sudjelovala je Marta Šarčanin.


NATJECANJA 2008./2009.


Matematika

Margareta Jagodić iz 4.d. ide na državno natjecanje iz matematike. Čestitamo!
Čestitke i učenicima naše škole koji su se na općinskom natjecanju ostvarili pravo sudjelovanja na županijskom natjecanju iz matematike: Brezak, Iva 1.c, Kranjčec, Sofija 1.b, Šimatović, Divna 1.b, Barišić, Ivana 2.b, Milutinović, Lea 2.a, Vranešević, Lucija 2.e,  Vukoja, Margarita 3.f, Zbiljski, Tena 3.f, Grizelj, Karmen 4.b, Jagodić, Margareta 4.d, Kauzlarić, Ana 4.e, Radulović, Marko 4.d., Tuščić, Mateja 4.b

Povijest

Vedran Mužinić iz 3.c je županijski prvak i ide na državno natjecanje! Čestitamo! Na županijskom natjecanju sudjelovali su i Mateja Končurat iz 4.f koja je bila 6., Lovro Radošević  iz 4.b, Matea Perica iz 3.b, Krešimir Ćurlin iz 2.b, Ozana Perković iz 1.d, Jelena Kurija iz 1.c te Bruno Manger iz 2.a 

Tjelesna i zdravstvena kultura

Zbog velikog broja učenika i puno različitih sportskih natjecanja na kojima su naši učenici sudjelovali stvorena je posebna sportska stranica na kojoj možete pročitati sve o uspjesima naših sportaša.

Informatika


Od 22. do 26. ožujka 2009. održano je Državno natjecanje i smotra softverskih radova iz područja informatike. Natjecatelji i njihovi mentori ove godine su se okupili u Dubrovniku. Našu školu predstavljala je Antonella Geljić  iz 4.a i osvojila deseto mjesto.Čestitamo od sveg srca!


EU Dialogue award - međunarodno internetsko natjecanje u izradi web stranica

EU Dialogue award je internetsko natjecanje koje je pokrenuo Europski centar za edukaciju u Njemačkoj.  Web stranica je rezultat suradnje tri škole iz tri europske države. Naši partneri su iz Cipra i Rumunjske. Više informacija o natjecanju potražite na službenoj web stranici www.eu-dialogue-award.de.

Bušmani - debatna grupa

Ekipa Bušmana osvojila je drugo mjesto na Državnom natjecanju u debati, Poreč, 8.i 9. 3. 2009. godine, u konkurenciji 24 ekipe. Učenice koje su zaslužne za ovaj rezultat su: Ana Mesić, 3.a razred, te Marija Matić i Klara Žalac, 3.e. razred, uz stručno vodstvo Meline Mohorić. Čestitamo!

Globe grupa

Ekipa II.gimnazije je osvojila 1.mjesto na orijentacijskom natjecanju na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola (26.-28.svibnja 2009.) u Kukljici na otoku Ugljanu. Učenice koje čine pobjedničku ekipu su: Petra Buljan, Ivana Matanić i Tena Krizmanić.
 

 

 
 

 

 
     

 

 
II. gimnazija, Križanićeva 4, Zagreb, Hrvatska / web dizajn Alan Budisavljević 2010.