II. gimnazija
Križanićeva 4, Zagreb
 
 
 
Povijesna grupa

 

 
 
 
 
 

Knjižnica

GLOBE

Erasmus+

eTwinning

Njemačka jez. diploma

Japanski

Talijanski jezik

Engleski jezik

Građanski odgoj

 

 
 
 
 
 

DOPING

Natjecanja

Bušmani

Sportska stranica

Psihologija

Fakultat.  informatika

Informatika

Povijesna grupa

Volonteri

 
 
 
     
   
 

Terenska nastava iz povijesti i likovne umjetnosti!
Članovi povijesne i likovne grupe opet su udružili svoje snage i krenuli u još jedno zabavno poučnu pustolovinu. Plan je bio pronaći stare dvorce u okolici Karlovca: stari grad Ozalj čiji su drevni vlasnicimi bili Babonići, Zrinski i Franokopani, te Stari grad Dubovac. Posljednje na programu, ali nikako i najmanje vrijedno, bile su ruševine starog dvorca u Novigradu na Dobri gdje je održan kviz o poznavanju Zrinskih i Frankopana. Ova terenska nastava bila je dokaz kako dobroj volji i želji za učenjem kroz zabavu ne može ništa stati na kraj.

Fotogalerija

više


Povijesna grupa u lutkarskoj radionici ZKM-a izrađivala maske

Maškare su oduvijek bile dan ludovanja, zabave i dan kada ljudi postaju nešto sasvim drugo, no običaji  slavljenja tog dana mijenjali su se  kroz povijest, a mi kao povijesna grupa odlučili smo istražiti kako su se maškare slavile u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta. Kroz naše prezentacije putovali smo od Samobora preko Rijeke pa sve do dalekog, vrućeg i rasplesanog Brazila. Nakon što smo ponešto naučili o maškarama i tajnama „maškaranja“, odlučili smo i sebe osigurati maskama za nadolazeće maškare. Tako smo pod vodstvom naše profesorice i voditeljice grupe, Katarine Šušak, otišli u Zagrebačko kazalište mladih. Uz pomoć spretnih ruku lutkarskih pedagoga iz lutkarske radionice ZKM-a napravili smo maske točno po našoj mjeri. Kao i uvijek, smijeha i zabave nije nedostajalo.
Bilo nam je veoma zabavno tako da smo se u ZKM vratili još jedanput kako bi našim maskama dali završni „make up“. U veselom i ugodnom društvu lutkarske grupe naše su maske bile dovršene. Ove godine  sigurno će nam pomoći da nas profesori ne pitaju na maškare! J

Fotogalerija

 
 
     

 

 
 
II. gimnazija, Križanićeva 4, Zagreb, Hrvatska / web dizajn Alan Budisavljević 2010.