II. gimnazija
Križanićeva 4, Zagreb
 
 
 
Volonterska grupa

 

 
 
 
 
 

Knjižnica

GLOBE

Erasmus+

eTwinning

Njemačka jez. diploma

Japanski

Talijanski jezik

Engleski jezik

Građanski odgoj

 

DOPING

Natjecanja

Bušmani

Sportska stranica

Psihologija

Fakultat.  informatika

Informatika

Povijesna grupa

Volonteri

 
 
     
 

"72 sata bez kompromisa"

Najveća volonterska akcija u državi nije mogla proći bez naših volontera. Ove godine prijavili smo se u najvećem broju (30 volontera u 3 grupe), a kako je krenulo slijedeće će cijela škola volontirati :). Najbolje bi bilo da s vama podijelimo dojmove naših neumornih volonterki:

Fotogalerija

više


Volonteri na "Danu sporta na Trnju"

Naši volonteri vikendima ne odmaraju pa je tako grupica od 10-ak volonterki (i Borna :)) odlučila pomoći u provedbi "Dana sporta na Trnju" u organizaciji DŠR Staro Trnje na čelu sa našim bivšim učenikom Brunom Pustakom. Štićenici udruge 'Ozana' - djeca sa Downovim sindromom te djeca sa poremećajima iz spektra autizma i učenici jedne trnjanske osnovne škole sudjelovali su u različitim sportskim aktivnostima.

Posebno veselo bilo je tijekom nastupa popularne Minee, a prava euforija nastala je prilikom potpisivanja majica od strane našeg olimpijca, veslača Damira Martina. Na kraju sportskog druženja, DŠR Staro Trnje počastilo je sve sudionike finim roštiljem i sokovima.

Prekrasna subota...

Fotogalerija


Međunarodni dan starijih osoba u Domu za starije i nemoćne sv.Josip

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1.10.2019. godine volonterska grupa II. gimnazije posjetila je korisnike Doma za starije i nemoćne sv.Josip. Plesali smo, pjevali, kartali i šetali na svježem zraku, a dobre energije nije nedostajalo. Svim bakama i djedovima želimo sretan njihov dan, a učenike naše škole podsjećamo da ih se sjete i odvoje koji trenutak za njih jer ponekad je potrebno samo malo pažnje.

 

Jutro u domu - pjesma

Fotogalerija


Suradnja Volontera i udruge Krila

Predstavnici udruge Krila - terapijsko jahanje koja pomaže osobama s cerebralnom paralizom i dječjom paralizom održali su 28. veljače 2017. godine predavanje o radu udruge te mogućim načinima suradnje Volontera II. gimnazije i udruge Krila - terapijsko jahanje.


Volonteri u Tuheljskim Toplicama

Volonteri II. gimnazije pomagali su u organizaciji Prvenstva Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama koje je održano 20.listopada 2015.

Pomagali smo u dijelu natjecanja Zdravstvenog programa. Natjecanje se održalo u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama.

Sretni smo da smo imali priliku pomoći sudionicima natjecanja da ostvare svoj potencijal, pokažu hrabrost, borbenost i radost zbog sudjelovanja.

Fotogalerija


Volonteri pomažu u organizaciji Specijalne olimpijade za osobe s intelektualnim teškoćama....

U prostorima Kineziološkog fakulteta u Zagrebu održana je Specijalna olimpijada Hrvatske za osobe s intelektualnim teškoćama.

Naši učenici, volonteri, pomagali su u organizaciji 2. Ljetnih igara specijalne olimpijade Hrvatske kao ispitivači u dijelu Zdravstvenog programa koji se zove Promocija zdravlja i Mladi sportaši.

Olimpijada promiče razumijevanje, prihvaćanje i integraciju ljudi s intelektualnim teškoćama. Bilo je to vrlo zanimljivo i lijepo iskustvo te se namjeravamo ponovo angažirati u sličnim akcijama.

Fotogalerija


Zahvala za velikodušnu pomoć oko dobrotvornog sajma udruge Arka

Naše vrijedne volonterke iz 3.a razreda: Iva Šunić, Paula Georgev, Tena Crnjac i Mihaela Sladović pomogle su oko humanitarnog sajma udruge Arka, a u znak zahvalnosti smo dobili plakat s nekim fotografijama sa sajma.

JESEN U SUVAGU

U jesen zajedno s lišćem padaju i temperature, a poneseni „padajućim“ raspoloženjem u volonterskoj grupi pao je dogovor o još jednom posjetu SUVAG-u.  Tako smo se 14. 10. U 13 sati okupili ispred SUVAG-a.

Svi smo bili vrlo raspoloženi i nestrpljivi pa smo tako svi zajedno krenuli prema ulazu. Srdačnu i toplu dobrodošlicu izrazilo nam je osoblje vrtića. Prije početka radionica u zbornici smo bili počašćeni sokom i keksima. Zbog dobivene količine šećera bili smo još nestrpljiviji i jedva smo čekali početak radionica. Ubrzo smo se podijelili u 6 parova i svaki par otišao je u jednu grupu. U sobama su se djeca već veselo igrala, a naš dolazak zaokupio im je pažnju. Čim smo ušli u sobe uveli su nas u svoj dječji svijet igre i bezbrižne zabave. Tako smo svi zajedno malo odlutali među barbike, spidermane, razne životinje i kuhare dok su odgajateljice spremale radna mjesta. Kada su radna mjesta bila spremna krenuli smo s izradom raznih jesenskih kruna, malih lutkica od klipova kukuruza, pikavih ježića od krep papira i još mnogih zabavnih i „otkvačenih“ proizvoda od svih jesenskih plodova.

U radnoj atmosferi vrijeme je brzo prolazilo i školsko zvono nam se sve više bližilo. Oko pola 3 bio je dogovoren polazak tako da smo se morali izljubiti i pozdraviti sa svima. Neki su bili tužni što odlazimo no rekli smo im da ćemo se opet vratiti. Kada smo se svi okupili i krenuli prema školi bilo je još veselije nego kad smo dolazili. Bili smo uzbuđeni i puni dojmova pa su nam naše profesorice, Jadranka Lešić i Katarina Šušak obećale  da ćemo se brzo vratiti, a mi ih držimo za riječ!

Dina Kuhar, 3.f

 

Fotogalerija


Konferencija Plavih menadžera

Učenici volonteri naše škole sudjelovali su 28. svibnja 2011. na konferenciji u organizaciji Plavog telefona i Europskog doma Zagreb.

Konferencija je bila namijenjena prezentaciji projekata koje su učenici zagrebačkih srednjih škola uz podršku volontera Plavog telefona i nastavnika provodili u svojim lokalnim zajednicama.


Volonteri u projektu „Plavi menadžer“

Pod vodstvom profesorica Lešić i Šušak učenici 3.a i 2.f razreda uključili su se u projekt „Plavi menadžer“ s ciljem osmišljavanja i realizacije vlastitog projekta kojim bi pomogli u rješavanju nekog problema lokalne zajednice.

Na prvih nekoliko sastanaka Tina i Martina, volonterke VCZ-a, dale su nam osnovne smjernice i upute o tome kako osmisliti i provesti projektni rad. Za mjesto djelovanja izabrali smo Caritasov dom u Brezovici, a naš je cilj poticanje kreativnosti njihovih štićenika i druženje s njima. Prvi posjet obilježen je igrom, pjesmom i neizmjernom radošću djece s kojom smo proveli subotnje prijepodne. Sudjelovali smo i na uskrsnoj radionici gdje smo ih učili izrađivati  balzame za usne, a zatim smo svi zajedno izrađivali ukrase i čestitke. Treba spomenuti Ivana i Maju, prijatelje jedne od članica našeg tima, koji su nam nesebično odlučili pomoći. Ni na ovoj radionici glazbe i smijeha nije nedostajalo, a najveća nagrada za naš trud iskren je osmijeh i želja za ponovnim susretom.

Na kraju provedbe okupit će se svi uključeni srednjoškolci i volonteri na zajedničkoj konferenciji gdje će izlagati svoje projekte i izmijeniti iskustva.

Anita Grbavac, 3.a


Volonteri u SUVAG-u

Potaknuti radionicama Volonterskog centra Zagreb i sami smo se odlučili okušati u volontiranju. Mogu vam reći da je bilo vrlo zabavno i nadahnjujuće.

Tako se nekoliko nas iz 2. F okupilo 28. 4. 2011. i zajedno smo s našom razrednicom Katarinom Šušak krenuli prema SUVAG-u. Za sve one koji ne znaju, poliklinika SUVAG zdravstvena je ustanova u kojoj se provodi specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita osoba s teškoćama u govornoj komunikaciji.

Već na ulazu osjetili smo topli doček gospođe Gavrilović koja nas je povela u prostoriju u kojoj su bila vesela i zaigrana djeca, uvijek spremna za neku akciju.

Složili smo svoja radna mjesta, podijelili se u grupe i počeli s izradom gipsanih lutkica za prstiće. Ubrzo su se na prstićima stvarali vukovi, medvjedi, miševi, nindža kornjače i mnogi drugi likovi iz mašte, a poneseni razigranom atmosferom čak su i neki od nas napravili svog gipsanog mini super junaka.

Nakon odrađene radionice počastili smo se uvijek finim kiki bombonima i pozdravili se s djecom u veselom ozračju obećavši da ćemo se ubrzo vratiti. Prije samog odlaska ljubazne su nas djelatnice pozvale u svoju zbornicu gdje smo se mogli počastiti keksima i sokom. Nakon veselog razgovora, tijekom kojeg je pao dogovor o ponovnom dolasku, pozdravili smo se od djelatnica koje su se vratile svojim grupama, a mi smo otišli ispunjeni i puni energije.

Dina Kuhar, 2. F

Fotogalerija

 

 
 
     

 

 
II. gimnazija, Križanićeva 4, Zagreb, Hrvatska / web dizajn Alan Budisavljević 2010.